Andreas Løvland får spille tre kamper for Alta IF i Adeccoligaen. Gratis. Så må pengene på bordet.

Kanskje ikke dagens mest omtalte overgang i nordnorsk fotball, men likevel: Det virker klart at Lyngen/Karnes-veteranen på 18 år, Andreas Løvland, går til Alta IF. Det er vanskelig å tolke det annerledes når klubben etterlyser hybel til gutten 🙂

Bli tilhenger av Nord-Norge United på Facebook

Han vil trolig få en amatørkontrakt med klubben. Det betyr at han maks kan spille tre kamper i Adeccoligaen før klubben må tilby han en proffkontrakt. Men straks Alta gir Løvland en proffkontrakt, må man betale 80-100.000 kroner til L/K i utdanningskompensasjon.

Amatørkontrakt betyr enten 1) at Alta fremdeles usikre på om Løvland er klar for Adeccoligaen, eller 2) at Alta ikke har råd til å betale utdanningskompensasjon nå. Uansett – om Andreas Løvland innfrir forventningene, kan Alta måtte hoste opp 100.000 kroner allerede i slutten av april.

Slik jeg forstår det, vil det være en formalitet å endre status fra amatør til proff selv utenom overgangsvinduet. Så var det pengene da.

Andreas Løvland debuterte på A-laget til Lyngen/Karnes da han var bare 15 år og 79 dager – og scoret like godt to mål! I 2009 ble han kåret til årets spiller på Lyngen/Karnes. Han har også spilt Jet-cup med TIL-juniorene, og har blitt ansett som et av de største talentene i nordnorsk fotball. Faktisk hadde han arbeidsuke i TIL i 2008 – som heltids fotballspiller. En av de eneste eller den eneste som har fått fire forsøk på å ta samme straffespark – det skjedde i kampen mot Bossekop i 3. divisjon i fjor.

Her er fansiden hans på Facebook – laget av han selv 🙂